У Грузії 11 опозиціонерів усунули від обговорення закону про «іноагентів»

У Грузії з засідання парламентського комітету з юридичних питань, на якому у другому читанні обговорюється закон про «іноагентів», видворили одинадцятьох опозиційних депутатів.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Як зазначається, в обговоренні законопроєкту більше не беруть участі 5 членів партії «Єдиний національний рух», лідер партії «Стратегія Агмашенебелі», по одному представнику Республіканської партії, «Лело», «Громадян», депутатського об’єднання «Єврооптимісти», а також незалежний депутат Тако Чарквіані.

Трансляція засідання комітету переривається щоразу, коли депутатів виводять із зали, а для ЗМІ робота в законодавчому органі знову обмежена.

Представниця «Лело» Саломе Самадашвілі заявила, що має намір подати позов через застосування до неї фізичного насильства - її вивели із зали, коли вона ставила запитання щодо можливого скасування безвізового режиму в ЄС для громадян Грузії у разі прийняття закону про «іноагентів».

За словами голови комітету Анрі Оханашвілі, опозиційні депутати ставили запитання за принципами першого слухання, а не другого.

Ще один інцидент стався, коли депутат від «Єврооптимістів» Хатія Деканоідзе кинула пляшку у бік члена руху «Сила народу» Гурама Мачарашвілі.

Читайте також: Рішення правлячої партії на 180° розвернули зовнішньополітичний курс Грузії - дипломати

Як повідомлялося, 29 квітня комітет парламенту Грузії із юридичних питань проводить постатейний розгляд законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» до другого читання. Винести на голосування у другому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» можуть з 30 квітня. Затвердити законопроєкт в остаточному, третьому читанні «Грузинська мрія» може у середині травня.

17 квітня парламент Грузії затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року у Тбілісі проходять акції протестів.

Фото: Радіо Свобода