Ван Ї зустрівся з Блінкеном: Китай вимагає, аби США не надсилали «неправильні сигнали» Тайваню

Китай вимагає від Сполучених Штатів дотримуватись принципу одного Китаю і не надсилати «неправильні сигнали» керівництву Тайваню.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

Ван підкреслив, що питання Тайваню є першою «червоною лінією» у китайсько-американських відносинах.

«Китай вимагає від Сполучених Штатів дотримуватись принципу одного Китаю, утримуватися від надсилання неправильних сигналів сепаратистським силам, які виступають за незалежність Тайваню (так у Пекіні називають чинну тайванську владу – ред.)», - сказав китайський топдипломат.

Він також закликав США підтримувати мирне возз’єднання Китаю і припинити озброювати Тайвань.

Блінкен своєю чергою запевнив, що позиція адміністрації президента Джо Байдена в тайванському питанні залишається незмінною.

«Сполучені Штати продовжують провадити політику одного Китаю і не підтримують незалежність Тайваню», - заявив держсекретар.

Читайте також: У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Позиція США полягає в неприпустимості одностороннього порушення статус-кво в Тайванській протоці, у межах якої Вашингтон виступає як проти спроби Пекіна силою встановити контроль над Тайванем, так і проти проголошення Тайбеєм незалежності без згоди КНР.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони КНР Дун Цзюнь заявив, що Китай не миритиметься із «сепаратистською діяльністю» на Тайвані та «потураннями» таким крокам тайванського керівництва ззовні.