Світові авіакомпанії змінюють маршрути польотів після атаки Ізраїлю на Іран

У п’ятницю, після атаки Ізраїлю на Іран, світові авіакомпанії з міркувань безпеки змінили маршрути польотів, скасували деякі рейси або перенаправили їх в інші аеропорти.

Деякі літаки повернули в пункти вильоту через закриття повітряного простору над Іраном та іранських аеропортів. Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Згідно з даними сайту відстеження польотів FlightRadar24, Іран закрив аеропорти в Тегерані, Ширазі та Ісфагані після атаки і на кілька годин заборонив польоти в західній частині свого повітряного простору. До 12:45 за місцевим часом аеропорти і повітряний простір були знову відкриті.

Перед відкриттям аеропортів авіакомпанія Flydubai повідомила, що скасувала свої п'ятничні рейси до Ірану, а один з попередніх рейсів повернувся до Дубаю.

Рейс авіакомпанії Iran Air з Риму до Тегерану був перенаправлений до Анкари (Туреччина), за даними Flightradar 24.

Німецька авіакомпанія Lufthansa скасувала всі рейси до Тель-Авіва і Ербіля до суботи і заявила, що буде літати в обхід повітряного простору Іраку протягом того ж періоду.

Emirates, Flydubai, Turkish Air, Wizz Air Abu Dhabi і Belavia були серед перевізників, які продовжували літати над частиною повітряного простору Ірану, що залишалася відкритою в перші години після, як показав Flightradar 24.

Закриття повітряного простору та аеропортів в Ірані ускладнило важкий тиждень для головного аеропорту Дубая, який постраждав після рекордної кількості опадів в ОАЕ. У п'ятницю аеропорт повідомив, що обмежить кількість рейсів, що прибувають, на два дні. За даними FlightRadar24, з вівторка було скасовано 1478 рейсів до Дубаю і назад, що становить близько 30% всіх рейсів.

Читайте також: У США вкотре застерегли Ізраїль від наступу на Рафах

Австралійська авіакомпанія Qantas Airways заявила в суботу, що змінює маршрути польотів між Пертом і Лондоном через занепокоєння щодо Близького Сходу, додавши зупинку для дозаправки в Сінгапурі, щоб уникнути повітряного простору Ірану. Тайванська авіакомпанія China Airlines заявила, що «продовжує приділяти увагу ситуації, розробляючи і плануючи найбільш прийнятні маршрути». Тайванська авіакомпанія EVA Air повідомила Reuters, що її рейси вже уникають повітряного простору Ірану.

Як повідомляв Укрінформ, найбільша в Німеччині авіакомпанія Lufthansa тимчасово призупинила польоти до іранської столиці Тегерану "у зв'язку з поточною обстановкою на Близькому Сході".

А британська авіакомпанія EasyJet припиняє здійснення рейсів до та з Ізраїлю на наступні шість місяців через напад Ірану.

Фото: Emirates.com