Маск планує стягувати плату з нових користувачів соцмережі X

Американський підприємець і власник соцмережі X Ілон Маск планує стягувати з нових користувачів платформи невелику плату за публікацію повідомлень, таким чином намагаючись вирішити проблему з ботами.

Про це повідомляє Tech Crunch, передає Укрінформ.

Говорячи про зміни у соцмережі X, Маск заявив, що стягнення невеликої плати з нових акаунтів - це "єдиний спосіб" зупинити "навалу ботів".

"Нинішній штучний інтелект (і ферми тролів) можуть легко пройти перевірку "чи не бот ви", - сказав Ілон Маск, маючи на увазі такі інструменти, як CAPTCHA.

Маск додав, що нові користувачі зможуть публікувати повідомлення без сплати комісії через три місяці після створення акаунта.

Читайте також: Соцмережа Х може прибрати кількість лайків та репостів

Як і у випадку з багатьма оголошеннями, пов'язаними з соціальною платформою, наразі немає жодних подробиць про те, коли ця політика буде застосована і яку плату доведеться платити новим користувачам.

У жовтні минулого року X почала стягувати з нових неперевірених користувачів 1 долар на рік у Новій Зеландії та на Філіппінах. Нові безкоштовні користувачі, які реєструвалися на платформі з цих регіонів, могли читати пости, але не могли взаємодіяти з ними. Щоб розміщувати контент, лайкати, репостити, відповідати, додавати в закладки і цитувати дописи, вони повинні були платити за це.

Раніше в X заявили, що платформа починає масштабну чистку спам-акаунтів, попередивши користувачів, що це може вплинути на кількість їхніх підписників.

Читайте також: Компанія Маска xAI випустить чат-бот Grok з відкритим кодом

Як повідомляв Укрінформ, Ілон Маск оголосив про нові зміни на своїй платформі, згідно з якими певні облікові записи отримають преміум-функції безкоштовно.