Ізраїль повідомляє про перехоплення сотні дронів за межами країни

Понад 100 іранських ударних безпілотників були перехоплені за межами ізраїльського повітряного простору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel з посиланням на речника ізраїльської армії.

"Представник ізраїльського оборонного відомства повідомив "Армійському радіо", що понад 100 іранських безпілотників були перехоплені за межами ізраїльського повітряного простору, із сотень випущених по Ізраїлю", - йдеться у повідомленні.

З посиланням на агентство Reuters також повідомляється, що американські військові, діючи зі своїх баз в регіоні, збили на півдні Сирії поблизу кордону з Йорданією частину іранських безпілотників, які прямували до Ізраїлю.

Крім того, "десятки іранських безпілотників", які пролітали над північною та центральною Йорданією, було збито йорданськими літаками.

Читайте також: По Ізраїлю ймовірно запустили до пів тисячі дронів та ракет - ЗМІ

Разом з цим, Велика Британія заявила, що літаки Королівських ВПС на Близькому Сході "перехоплюватимуть будь-які повітряні атаки в межах досяжності наших наявних місій, якщо буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заявив, що завдає "масштабні" удари ракетами та безпілотниками по Ізраїлю у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на консульську будівлю посольства Ірану в Дамаску.