Поліція Берліна посилила патрулювання після скасування «Палестинського конгресу»

Поліція німецької столиці не виключає можливості протестів на тлі скасування «Палестинського конгресу».

Про це правоохоронці написали в соцмережі Х, передає кореспондент Укрінформу.

«На «Палестинський конгрес» потрапив спікер, якому заборонена політична діяльність. Існує ризик того, що доповідач, який у минулому робив антисемітські чи насильницькі публічні заяви, знову буде брати слово. Тому зустріч була припинена, а також була накладена заборона на (її проведення) суботу та неділю», - повідомили поліцейські.

Крім того, у зв’язку з проведенням судових перевірок щодо змісту виступів, зупинили пряму трансляцію засідання, відключивши електроенергію. Близько 250 учасників змогли позасідати лише дві години, протягом яких встигли засудити військову операцію Ізраїлю в секторі Газа та розкритикувати підтримку уряду ФРН уряду Ізраїлю.

Дії підлеглих схвально оцінила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

«Це правильно і необхідно, щоб берлінська поліція впоралася з так званим «Палестинським конгресом». Ми не терпимо ісламістської пропаганди чи ненависті до євреїв», - написала політик у соцмережі Х.

Організатори конгресу покликали в суботу на демонстрацію проти заборони заходу, на яку зареєстрували 1500 осіб.

Читайте також: На півночі Німеччини сотні людей протестували проти антисемітизму

Під час роботу конгресу мали чергувати близько 900 поліцейських. Кількість їх у суботу визначатиметься залежно від ситуації.

Як повідомлялось, після початку ескалації на Близькому Сході 7 жовтня минулого року Берлін однозначно висловився на підтримку дій Ізраїлю, але по всій Німеччині відтоді регулярно проходять численні демонстрації на підтримку Палестини.

Фото ілюстративне