Неподалік узбережжя Греції врятували 74 мігрантів на дерев'яному човні

Берегова охорона Греції врятувала 74 мігрантів, які на дерев’яному човні намагалися дістатися з Африки до узбережжя Європи Середземним морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Десятки мігрантів, знайдених на дерев’яному човні в Середземному морі між Північною Африкою та Південною Європою, були перевезені на грецький острів Крит", - повідомила сьогодні берегова охорона Греції.

Човен з 74 людьми на борту було виявлено ввечері у неділю за 46 кілометрів на південь від невеликого грецького острова Гавдос, повідомила берегова охорона.

Греція є головною точкою входу до ЄС для мігрантів, які втікають від конфліктів та бідності на Близькому Сході, в Африці та Азії.

Читайте також: Рекордна кількість мігрантів цьогоріч прибула до Британії через Ла-Манш

На Гавдос та південне узбережжя Криту впродовж останніх місяців прибуває все більше мігрантів. У кількох випадках берегова охорона заявила, що вони перетнули Середземне море зі східного лівійського порту Тобрук, заплативши бандам контрабандистів до 5 000$ за особу.

Наплив мігрантів спричинив тиск на владу Гавдоса. Площа цього острова становить близько 29 квадратних кілометрів, а в міжсезоння на ньому мешкає лише декілька десятків мешканців.

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона Тунісу врятувала поблизу південно-східного узбережжя 41 нелегального мігранта.

Фото ілюстративне / Wikimedia