Через страйк працівників «Австрійських авіаліній» скасували 400 рейсів

Бортпровідники "Австрійських авіаліній" (AUA) розпочали в ніч на четвер 36-годинний страйк з вимогою підвищення зарплати, внаслідок чого авіакомпанія скасувала 400 рейсів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило австрійське інформагентство APA.

"36-годинний страйк бортпровідників Austrian Airlines розпочався в ніч на четвер і призвів до перших скасувань рейсів. За рішенням профспілки vida, AUA скасовує загалом 400 рейсів у четвер та п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, рейси скасовуються в аеропорту Відня, а також в аеропортах федеральних земель, таких як Інсбрук, Грац та Клагенфурт. В авіакомпанії заявили, що внаслідок скасування рейсів постраждає близько 50 тис. пасажирів. AUA пропонує безкоштовне скасування та перебронювання квитків.

AUA оцінює збитки, завдані скасуванням рейсів, у 24 млн євро. Спір щодо колективного трудового договору між профспілкою та роботодавцем тягнеться вже кілька тижнів, наразі відбулося 17 раундів переговорів, але безрезультатно. Профспілка вимагає від роботодавців кращих умов праці. Зокрема, бортпровідники AUA вимагають, щоб їхні зарплати були приведені у відповідність до зарплат материнської компанії AUA – Lufthansa.

Читайте також: У Німеччині страйкують машиністи потягів та персонал аеропортів

Як повідомляв Укрінформ, раніше у березні проходили страйки бортпровідників найбільшого авіаперевізника Німеччини Lufthansa з вимогою підвищення зарплати.