Кількість загиблих у секторі Гази перевищила 31 600

За даними міністерства охорони здоров'я Гази, яке контролюється ХАМАСом, протягом минулої доби в секторі Гази було вбито 92 людини, внаслідок чого кількість загиблих, в анклаві, з 7 жовтня досягла 31 645 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Загалом впродовж минулої доби постраждали 130 осіб, додали у міністерстві, таким чином, кількість поранених унаслідок бойових дій, з 7 жовтня, досягла 73 676 осіб.

Багато жертв залишаються заблокованими під завалами будівель та на дорогах, а бригади швидкої допомоги та цивільної оборони не можуть дістатися до них, повідомили у міністерстві.

МОЗ анклаву у своїх даних не розрізняє бійців угруповання ХАМАС та цивільних. CNN не може незалежно перевірити ці цифри через складність отримання даних із зони бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Читайте також: Ізраїль відкинув нову угоду про перемир'я від ХАМАСу

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.