У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували картину Вермера

У Гаазі суд відпустив екоактивістів, які намагався приклеїти себе до однієї з найвідоміших картин нідерландського художника Яна Вермера “Дівчина з перловою сережкою”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Троє активістів, які замастили та пошкодили захисне скло на картині “Дівчина з перловою сережкою” в музеї Мауріцгейс в Гаазі, не будуть покарані. Так вирішив суд”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, на думку суду, покарання може ще більше збентежити людей, які хочуть реалізувати своє право на свободу думок та мирних зібрань шляхом участі в демонстраціях.

Суд вважає, що ув'язнення було б надто жорстким покаранням, оскільки чоловіки вже три тижні перебували під вартою. Тож судді вирішили, що покарання у вигляді позбавлення волі є надто суворим.

Читайте також: У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Боттічеллі

Нагадаємо, у Гаазі кліматичний активіст намагався приклеїти себе до картини “Дівчина з перловою сережкою” в музеї Мауріцгейс. Поліція затримала його разом із двома спільниками. Один з них притиснувся головою до скла картини, а другий вилив червону рідину, схожу на фарбу. Попри всі ці дії полотно не постраждало.

Всі троє затриманих мають бельгійське громадянство.