Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон оголосив, що Сполучене Королівство приєднається до США у відкритті надзвичайного морського коридору для доставки додаткової допомоги до сектору Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Люди у Газі вкрай потребують гуманітарної допомоги», – заявив Кемерон.

«Ми продовжуємо закликати Ізраїль допускати більше вантажівок до сектору Гази, оскільки, це найшвидший спосіб надати допомогу тим, хто її потребує», - додав він.

Ці заяви були зроблені через день після того, як президент Джо Байден оприлюднив плани американських військових створити тимчасовий морський порт для доставки додаткової допомоги в Газу.

Ізраїль наполягає на тому, що кількість допомоги, яку можна ввезти до Гази, «не має обмежень», але його режим перевірки вантажівок з гуманітарною допомогою означає, що допомога надходить надто повільно.

Розслідування CNN показало, що ізраїльтяни найчастіше розвертають товари, зокрема, анестетики, кисневі балони, вентилятори та системи фільтрації води.

Читайте також: США збудують у Газі тимчасовий порт для доставки гуманітарної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 р. ХАМАС вторгся в Ізраїль та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.