У Цюриху після нападу посилили охорону єврейських об'єктів

Поліція Цюриха посилила заходи безпеки на єврейських об'єктах після нападу на ортодоксального єврея з застосуванням ножа.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Поліція заявила, що вжила заходів після того, як 15-річний швейцарський підліток був заарештований за нанесення «небезпечних для життя» поранень 50-річному єврею в центрі Цюриха в суботу ввечері.

У правоохоронних органах зазначили, що поки не відомо, що стало причиною нападу, але розслідування розглядає «можливість злочину на ґрунті антисемітизму».

Додаткову охорону запровадили для «конкретних місць, пов'язаних з єврейським середовищем», заявила поліція після обговорення з місцевими єврейськими організаціями. Інших подробиць вона не повідомила.

Читайте також: У Буркіна-Фасо бойовики обстріляли мечеть, є загиблі

Як пише Reuters, занепокоєння щодо ризику антисемітської поведінки в Швейцарії зросло після нападів бойовиків ХАМАС на півдні Ізраїлю 7 жовтня та подальшої кампанії проти ісламістського угруповання, яку проводить ізраїльський уряд в Газі.

Нагадаємо, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.