Білий дім обіцяє тиснути на Конгрес із вимогою продовжити підтримку України

Адміністрація президента США продовжить наполегливо тиснути на Конгрес для того, щоб зрештою ухвалити пакет з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки Америки, який містить, у тому числі, понад $60 млрд допомоги Україні.

Про це сказала в четвер журналістам перша заступниця речника Білого дому Олівія Делтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент продовжує наполегливо добиватися, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки. Це в буквальному сенсі - єдиний шлях, за допомогою якого ми можемо забезпечити Україну ресурсами, боєприпасами, зброєю, потрібними їй для захисту від агресії РФ», - зауважила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що інших варіантів профінансувати допомогу США Україні немає.

Читайте також: Білий дім - про майбутню відставку Макконнелла: Підтримка України в Конгресі збережеться

«Тож ми продовжимо тиснути на Конгрес, щоб він діяв. Кожен день затягування з ухваленням законопроєкту з додатковим фінансуванням – це гарний день для Росії і поганий для України. І ми не можемо так це залишати»,- наголосила представниця адміністрації Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу, в тому числі, для обговорення термінової необхідності ухвалення нового пакету допомоги Україні.