Байден назвав Путіна «божевільним сучим сином»

Президент США Джо Байден назвав російського президента Володимира Путіна «божевільним сучим сином» та заявив, що загроза зміни клімату є екзистенційною загрозою для виживання людства.

Про це він заявив у середу під час виборчої кампанії в Сан-Франциско, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Остання екзистенційна загроза – це клімат. Так, у нас є божевільний сучий син (crazy SOB – англ.), як той Путін, а також інші, і ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт, але екзистенційна загроза для людства – це клімат», – наголосив президент США.

У цьому контексті Байден також безпосередньо звинуватив Путіна в смерті Навального та гостро розкритикував експрезидента Дональда Трампа, який всіляко уникає згадок про Путіна у своїй реакції на загибель російського опозиціонера. Байден також сказав, що республіканці колись мали «американські моральні підвалини, але вони, здається, утрачені».

Читайте також: Трамп порівнює себе з Навальним, щоб виглядати невинною жертвою в судах - CNN

Як повідомляв Укрінформ, уряд США готується оголосити цієї п’ятниці новий пакет масштабних санкцій проти Росії, щоб притягнути до відповідальності російський режим за смерть опозиціонера Олексія Навального, а також за звірства РФ у війні з Україною.

Фото: Wade Vandervort