Угорщина може схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО 26 лютого

Правляча партія Угорщини "Фідес" має намір підтримати ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО, голосування у парламенті може відбутися у понеділок, 26 лютого.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Як зазначається, у листі до спікера голова партії "Фідес" Мате Кочіш попросив призначити голосування на день відкриття весняної сесії, яка розпочнеться 26 лютого.

За словами Кочіша, "Фідес", яка неодноразово блокувала голосування з цього питання, вирішила підтримати заявку Швеції на приєднання до НАТО.

Це поклало б край більш ніж 18-місячним затримкам зі схваленням шведської заявки з боку Угорщини - єдиної з 31 країни НАТО, яка ще не ратифікувала заявку про вступ Швеції, зазначається у статті.

У неділю двопартійна група американських сенаторів відвідала Угорщину та оголосила, що подасть до Конгресу спільну резолюцію, в якій засуджується ймовірний відкат країни від демократії та міститься заклик до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана якнайшвидше схвалити приєднання Швеції до НАТО.

Читайте також: Стокгольм сподівається, що Угорщина ратифікує заявку Швеції в НАТО наприкінці лютого

Як повідомляв Укрінформ, правоконсервативна партія «Фідес» наполягала на візиті прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у Будапешт, перш ніж угорський парламент розглядатиме заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив 17 лютого, що парламент може ратифікувати членство Швеції в НАТО на весняній сесії, яка розпочнеться 26 лютого.