Ейфелеву вежу закрили через страйк працівників

Працівники Ейфелевої вежі у понеділок розпочали страйк через недостатні, на їхню думку, витрати на утримання та ремонт пам’ятки.

Про це повідомляє Le Parisien, передає Укрінформ.

"У зв'язку з повідомленням про страйк частини персоналу відкриття Ейфелевої вежі 19 лютого 2024 року буде зірвано", - попередила компанія-оператор пам'ятки Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel.

Профспілки працівників вежі критикують міську владу, яка володіє 99% капіталу компанії, за недостатні, на їхню думку, витрати на догляд за пам'яткою перед Олімпійськими іграми.

Лідери профспілок розкритикували бізнес-модель оператора Ейфелевої вежі, заявивши, що вона заснована на завищеній оцінці майбутньої кількості відвідувачів, витрат на технічне обслуговування та компенсації праці співробітників.

Читайте також: Медалі Олімпійських ігор в Парижі включатимуть частинки Ейфелевої вежі

Як повідомлялося, торік у грудні Ейфелева вежа також закривалася для відвідувачів через страйк персоналу. Працівники звинувачували компанію-управителя в тому, що вона не приділяє достатньої уваги технічній підтримці та ремонту вежі.

Кована вежа заввишки 324 метри, побудована Гюставом Ейфелем наприкінці 19 століття, щороку приймає близько шести мільйонів відвідувачів.