Стокгольм сподівається, що Угорщина ратифікує заявку Швеції в НАТО наприкінці лютого

Стокгольм сподівається, що Будапешт ратифікує угоду про членство Швеції в НАТО на найближчій сесії угорського парламенту, яка розпочинається 26 лютого.

Про це в межах Мюнхенської безпекової конференції в неділю заявила експрем’єр Швеції Магдалена Андерссон, передає Укрінформ.

Як зазначила шведський політик, Швеція та Угорщина є членами ЄС, тісно співпрацюють між собою в межах Спільноти.

“Тож ми сподіваємося й очікуємо, що вони ратифікують угоду щойно парламент Угорщини збереться 26 лютого”,- зазначила Андерссон.

Шведський політик зауважила, що для країни важливо бути частиною НАТО, мати гарантії безпеки, які мають члени Альянсу, Стокгольм також хоче зробити свій внесок у безпеку євроатлантичного простору.

Андерссон підкреслила, що членство Швеції в НАТО забезпечить підвищення безпеки в північній частині Європи, адже країна має тісну оборонну співпрацю з Фінляндією у морі, в повітрі та суходолі.

“Я вірю, що ми разом посилимо безпеку НАТО”,- констатувала шведський політик.

За її словами, регіон матиме в найближчому майбутньому агресивного сусіда, але і сильний Альянс в північній частині Європи.

Читайте також: Туреччина офіційно ратифікувала членство Швеції в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, в Угорщині правляча правоконсервативна партія «Фідес» наполягала на візиті прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у Будапешт, перш ніж угорський парламент розглядатиме заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

Парламент Угорщини має зібратися на засідання 26 лютого.