Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Лаззаріні

Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Філіппе Лаззаріні після його заяв про необізнаність щодо знаходження тунелю ХАМАСу під штаб-квартирою агентства в Газі.

Як передає Укрінформ, про це заявив у соцмережі Х міністр закордонних справ Ісраель Кац.

«Викриття глибокої причетності штаб-квартири UNRWA у Газі до ХАМАСу, включаючи його використання для терористичної діяльності та у якості точки доступу до терористичних тунелів, вимагає негайних дій. Твердження Філіппе Лаззаріні про необізнаність є не просто абсурдними, але й ображає здоровий глузд. Його негайна відставка є бов’язковою», – написав Кац.

Філіппе Лаззаріні, генкомісар Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA), заявив у суботу, що агентство не знало, що тунелі ХАМАСу знаходяться під штаб-квартирою агентства в Газі.

Читайте також: Ізраїль вимагає відставки генерального секретаря ООН

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого військові Ізраїлю виявили тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) в Газі. Загальна протяжність тунелю близько 700 метрів, а середня глибина залягання - 18 метрів.

В UNRWA наголосили, що весь персонал покинув штаб-квартиру 12 жовтня - за п’ять днів після початку чинної війни, тому “не може підтвердити або інакше прокоментувати” висновки Ізраїлю.

Фото: Jean-Guy Python/Pool