Кількість загиблих від лісових пожеж у Чилі зросла до 64

Президент Чилі Габріель Борич заявив про 64 загиблих у результаті руйнівних лісових пожеж у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми знаємо, що ця цифра (кількості загиблих – ред.) зростатиме. Вона буде значно зростати», — сказав Борич у телевізійному зверненні до нації.

За словами президента, вже відомо про щонайменше 64 загиблих - на 13 осіб більше за минулу добу - внаслідок лісових пожеж, що вирують у Чилі.

AP зазначає, що пожежі палають з найвищою інтенсивністю навколо міста Вінья-дель-Мар, де в неділю вогонь знищив відомий ботанічний сад, заснований у 1931 році.

Щонайменше 1 600 людей залишилися без домівок.

Декілька районів на східній околиці Вінья-дель-Мар охоплені вогнем і димом, деякі люди ще залишилися у своїх будинках. Офіційні особи заявили, що 200 людей вважаються зниклими безвісти у Вінья-дель-Мар та околицях.

Губернатор регіону Вальпараїсо Родріго Мундака заявив, що, на його думку, деякі з пожеж могли бути навмисно спричинені.

Комендантська година була оголошена у Вінья-дель-Мар, а також у сусідніх містах Кільпе та Вілья-Алемана, щоб запобігти мародерству.

Читайте також: У Колумбії оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі

Зазначається, що пожежі спалахнули протягом тижня на тлі рекордно високих температур у центральній частині Чилі.

Протягом останніх двох місяців погодні умови під час феномену Ель-Ніньо (унаслідок якого екваторіальна частина Тихого океану стає теплішою за звичайну не більше ніж на 3 °C) спричинили посухи та високі температури на заході Південної Америки, що також збільшило ризик лісових пожеж.

Раніше Укрінформ повідомляв про 51 загиблого.