У Росії заявляють про нічну атаку безпілотників на нафтопереробний завод

Відео

У Туапсе Краснодарського краю РФ вночі палав нафтопереробний завод «Роснафти», ймовірно, після атаки БПЛА.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Astra.

«Офіційно влада так і не назвала причину пожежі на НПЗ. ASTRA з'ясувала, що опівночі 25 січня територію "РН-Морський термінал Туапсе" атакував один безпілотник. Після чого почалася пожежа. Пошкоджено нафтопереробну установку, в якій на момент атаки знаходилося близько 100 тонн бензину та 200 тонн мазуту», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що з території підприємства евакуювали 38 працівників.

ТГ-канал Baza повідомляє, що висота полум’я після атаки НПЗ «Роснафти» досягала 70 метрів.

Окрім того, Телеграм-канал Shot пише про пожежу в селі Єлове під Красноярськом у східному Сибіру в цеху з виробництва аерочовнів. «Вогонь охопив понад 1700 квадратів. 40 людей вибігли із будівлі, рятуючись від пожежі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, палаюче виробництво належить компанії "Алігатор", яка виробляє плоскодонні водні судна з надувними і твердими корпусами та авіаційними двигунами. З пожежею борються 27 рятувальників та вісім одиниць спецтехніки.

Читайте також: Українські безпілотники долітають далеко вглиб Росії, далі буде тільки більше - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на джерела у правоохоронних органах, 21 січня унаслідок нічної атаки українськими безпілотниками на нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області зупинив роботу. Відповідальність за операцію взяла СБУ.

Російський завод "Новатек", розташований на узбережжі Балтійського моря, також призупинив роботу після атаки українських безпілотників.