На заході Китаю стався землетрус магнітудою 7,1, його відчули сусідні країни

У Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю в ніч проти 23 січня стався потужний землетрус магнітудою 7,1 - його відчули і в сусідніх Киргизстані та Казахстані.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Сильний підземний поштовх Китайський центр землетрусів (CENC) зафіксував уранці у вівторок у повіті Вуші округу Аксу в гірській прикордонній зоні на межі Китаю з Киргизстаном.

Епіцентр землетрусу залягав на глибині 22 кілометри. Після основного поштовху магнітудою 7,1 сталася низка афтершоків силою 5,3 бала.

Зазначається, що після першого поштовху багато людей кинулися з домівок надвір, незважаючи на мороз - близько 10 градусів.

Читайте також: Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 232

Місцева влада повідомила про руйнування кількох житлових будинків і господарських споруд, інформація про постраждалих людей не надходила. У деяких районах зникла електрика, але її досить швидко вдалося відновити.

Землетрус відчувався в різних регіонах Сіньцзяну, включаючи адміністративний центр Урумчі та великі міста Хотан і Кашгар.

Читайте також: У Північній Кореї зафіксували землетрус поблизу ядерного полігону

Сильні підземні поштовхи відчули й у Киргизстані та Казахстані. Так, за даними МНС Казахстану, в Алмати зафіксували землетрус магнітудою 6,7.

Як повідомляв Укрінформ, на схід від грецького острова Евбея 18 січня стався землетрус магнітудою 4,6, підземні поштовхи сколихнули столицю країни Афіни.