Казахстан заборонив в'їзд пропагандистці Тіні Канделакі

Казахстан заборонив в'їзд у країну російській пропагандистці Тіні Канделакі через її скандальні висловлювання про нібито утиски російської мови.

Як передає Укрінформ з посиланням на Радіо Азаттик, про це повідомив представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров на брифінгу у понеділок.

«Держава таке ніколи не прощає. Вона не приїде до Казахстану, а якщо й приїде, то не в'їде», - відповів Смадіяров на запитання журналістів щодо Канделакі.

Як пише видання, минулого тижня великий резонанс у Казахстані викликав пост пропагандистки Канделакі у соцмережах, в якому вона стверджує, що «в Казахстані повільно, але продовжують витісняти російську мову на державному рівні». Такий висновок вона зробила через намір Казахстану замінити російські назви залізничних станцій казахськими.

Після цього у казахстанському сегменті соцмереж користувачі розкритикували заяви Канделакі, заявивши, що Казахстан - незалежна держава та казахстанці самі вирішують, як називати свої залізничні станції, а також про те, що республіка поступово повертає свою рідну мову, втрачену за роки радянської влади.

Читайте також: Іноземців у Казахстані зобовязали здавати відбитки пальців

Як повідомлялося, торік у жовтні в МЗС Казахстану підтвердили наявність списку осіб, яким заборонено в'їзд до країни за агресивну риторику та негативні висловлювання на адресу країни. Влада не повідомляє, кого саме внесено до списку.