На Мальдівах відсторонили трьох посадовців через образливі коментарі щодо прем’єра Індії

Уряд Мальдівів відсторонив трьох заступників міністра через їхні образливі висловлювання у соцмережах на адресу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, Мальша Шаріф, Маріям Шина та Абдулла Махзум Маджид працювали у Міністерстві розширення прав та можливостей молоді, інформації та мистецтва Мальдівів. Вони назвали індійського прем’єр-міністра Нарендру Моді «клоуном», «терористом» та «маріонеткою Ізраїлю» в коментарях у соцмережі X після появи відео візиту Моді на індійські острови Лакшадвіп з метою розвитку місцевого туризму.

Дехто вважає цей візит Моді спробою відвадити туристів від популярних у світі мальдівських курортів.

За інформацією Reuters, ці зневажливі публікації у соцмережах призвели до погіршення відносин між Індією та Мальдівами.

Одна з найбільших туристичних платформ Індії EaseMyTrip призупинила бронювання авіаквитків на Мальдіви, майже третину економіки якої становлять доходи від туризму.

Читайте також: Іран відновив дипломатичні відносини з Мальдівами, розірвані 2016 року

Суперечка виникла напередодні візиту президента Мохамеда Муїцзу до Китаю, запланованого на 8-12 січня. Торік Муїцзу переміг на виборах, пообіцявши покласти край політиці «Індія передусім».

Муїцзу також пообіцяв вивести невеликий індійський контингент (75 військовослужбовців) з країни, населення якої налічує трохи більше як пів мільйона осіб.