Міжнародний суд ООН наступного тижня проведе слухання щодо дій Ізраїлю в Газі

Наступного тижня в Міжнародному суді в Гаазі розпочнуться слухання за позовом Південної Африки, яка звинувачує Ізраїль у вчиненні геноциду проти палестинців у Газі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника ізраїльського уряду, якого цитує видання The Times of İsrael.

“Перше слухання в Міжнародному суді за позовом Південної Африки, яка звинувачує Ізраїль у вчиненні геноциду проти палестинців у війні з ХАМАС у Газі, відбудеться наступного тижня”, - заявив прессекретар уряду Ізраїлю.

Було також повідомлено, що на слуханнях 11 січня представники Південної Африки викладуть свою справу проти Ізраїлю, а Ізраїль представить свій захист від звинувачень 12 січня.

Речник ізраїльського уряду оголосив, що представники країни постануть перед судом, щоб захистити позицію Ізраїлю, яку він назвав «кривавим наклепом» проти єврейської держави.

У своїй заяві, поданій минулого тижня, Південна Африка звинуватила Ізраїль у діях під час його війни проти ХАМАС у Газі, які є “геноцидальними за характером, оскільки вчиняються з необхідним конкретним наміром… знищити палестинців у Газі як частину палестинського народу, расову та етнічну групу”.

Читайте також: ХАМАС припинив перемовини з Ізраїлем після ліквідації одного зі своїх ватажків

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив серйозну стурбованість розширенням конфлікту між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.