Президентка Гарварду подала у відставку на тлі звинувачень у плагіаті й антисемітизмі

Президентка Гарвардського університету Клодін Гей оголосила, що йде з посади на тлі скандалів, пов’язаних із плагіатом, а також реакцією на антисемітизм після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це йдеться в публікації університетського видання The Harvard Gazette, передає Укрінформ.

«Мені нелегко далося це рішення. Я з нетерпінням чекала співпраці з багатьма з вас, аби просувати прагнення до академічної досконалості, яка була рушієм цього великого університету протягом століть», - сказала Гей у зверненні до наукової й студентської спільноти.

Водночас, продовжила вона, «стало зрозуміло, що в інтересах Гарварду, аби я пішла у відставку, і наша спільнота могла пережити цей момент надзвичайного виклику, зосередившись на закладі, а не на окремій особі».

Гей повернеться на факультет Гарварду, де з 2006 року вона обіймала посаду професора державного управління.

Читайте також: Посадовець Держдепу США подав у відставку через незгоду з постачанням зброї Ізраїлю

Як повідомлялося, останніми місяцями на Клодін Гей зазнала критики після того, як з'явилися свідчення, що вона не цитує належним чином джерела у своїх наукових працях. Це спричинило звинувачення в плагіаті.

Крім того, Гей була втягнута в скандал під час слухань у Конгресі разом із керівниками Массачусетського технологічного інституту та Пенсільванського університету. Вона, зокрема, відмовилася відповідати на запитання, чи порушує заклик до геноциду євреїв кодекс поведінки Гарвардського університету.