США запровадили санкції проти мережі, що фінансувала атаки хуситів на судна в Червоному морі

Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти міжнародної фінансової системи, яка сприяла матеріальному забезпеченню єменських хуситів, підтримуваних Іраном, у тому числі їхнім атакам на торговельні судна в Червоному морі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в четвер, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні OFAC визначив відповідальними одну особу й три організації за фінансове сприяння силам Хуті з боку Ірану», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, США ввели обмеження проти голови Асоціації обміну валют у Сані (Ємен), а також трьох організацій, які займаються обміном валют у Ємені й Туреччині.

«Ці особи сприяли передачі мільйонів доларів хуситам за вказівкою Саїда аль-Джамаля, пов’язаного із силами Корпусу вартових ісламської революції Ірану та внесеного до списку санкцій США», - зауважили в Мінфіні США.

Читайте також: Судноплавна компанія Maersk готує поновлення рейсів у Червоному морі після атак з Ємену

Як повідомлялося, атаки хуситів, спрямовані проти міжнародного судноплавства в Червоному морі та Аденській затоці, різко обмежили вільний потік торгівлі через регіон. Ці напади значно загострилися після початку нової фази війни ХАМАС проти Ізраїлю.