Ізраїлю в ході боїв у секторі Гази доведеться мати справу з Іраном - Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу під час зустрічі із керівником агентства безпеки Shin Bet Ронером Баром заявив, що в ході боїв у секторі Гази доведеться мати справу з Іраном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

«Я не думаю, що ми маємо альтернативу… Війна буде важкою. Ми повинні наполягати на цьому (на проводженні війни з ХАМАС – ред.) до кінця», – сказав Нетаньягу.

Він додав, що Ізраїлю в ході ведення бойових дій проти терористів у секторі Гази доведеться мати справу з Іраном і, найголовніше, не дати йому озброїтися ядерною зброєю.

Як відомо, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по заводу ХАМАСу з виробництва зброї

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

За словами Нетаньягу, з початку війни у Ізраїлю було три цілі - знищення ХАМАС, повернення усіх заручників та забезпечення того, що Газа більше ніколи не була загрозою для Ізраїлю. Ці три цілі залишаються чинними, запевнив політик.