Австралія прийматиме вдвічі менше іммігрантів

Уряд Австралії ухвалив протягом двох років удвічі скоротити кількість іммігрантів, яких готова прийняти країна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з рішенням уряду, до червня 2025 року планується скоротити річний прийом іммігрантів до 250 тисяч осіб — приблизно до рівня, який був перед пандемією коронавірусу.

Відповідно до нового плану, також будуть посилені візові правила для іноземних студентів і низькокваліфікованих працівників.

Зазначається, що міграція в Австралію досягла рекордного рівня, погіршуючи ситуацію із житлом та інфраструктурою. За рік, що минув від червня 2022-го до червня 2023-го у країну прибули 510 тисяч мігрантів.

При цьому Австралії й надалі бракує кваліфікованих працівників, яких вона прагне залучити.

Читайте також: В Австралії відхилили пропозицію щодо визнання корінного населення у конституції

Серед нових обмежувальних заходів - суворіші мінімальні вимоги до володіння англійською мовою для іноземних студентів, а також ретельніший контроль для охочих отримати другу візу — вони повинні довести, що подальше навчання просуне їхні академічні прагнення або кар’єру.

Згідно з офіційними даними, в Австралії навчається близько 650 тисяч іноземних студентів, багато з них мають другу візу.

Як повідомляв Укрінформ, федеральна поліція Німеччини зафіксувала, що після розширення стаціонарного прикордонного контролю нелегальна міграція до країни зменшилася вдвічі.