Британія проведе розвідувальні польоти над Газою для пошуку заручників ХАМАС

Велика Британія здійснить розвідувальні польоти над Східним Середземномор'ям, зокрема над Ізраїлем та сектором Гази, щоб допомогти з пошуком та порятунком заручників, яких викрав ХАМАС.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, що після терористичних нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня уряд Великої Британії співпрацює з партнерами по всьому регіону, щоб забезпечити звільнення викрадених заручників, у тому числі британських громадян.

«На підтримку поточної діяльності з порятунку заручників Міністерство оборони Великої Британії здійснюватиме спостережні польоти над Східним Середземномор’ям, у тому числі в повітряному просторі над Ізраїлем і Газою», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що літаки-розвідники не будуть озброєні та не виконуватимуть бойової ролі, їхнім завданням буде виключно пошук заручників.

У заяві наголошується, що лише інформація, яка стосується порятунку заручників, буде передана до відповідних органів, відповідальних за порятунок заручників.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю і почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" та став обстрілювати місця базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів в Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Getty Images