ХАМАС відклав звільнення другої групи ізраїльських заручників - ЗМІ

Збройне угруповання ХАМАС заявило, що вирішило відкласти другий раунд звільнення ізраїльських заручників.

Про це повідомили міжнародні медіа з посиланням на представників руху 25 листопада, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Як цитує Reuters, бойовики вимагають від Ізраїлю дозволити вантажівкам з гуманітарною допомогою в’їхати на північ Смуги Гази. Крім того, військове крило ХАМАС заявляє, що звільнення заручників буде відкладено, якщо Ізраїль не буде дотримуватися узгоджених умов звільнення палестинських в’язнів.

Читайте також: Ізраїль повернеться до бойових дій у секторі Гази після закінчення перемир'я - ЦАХАЛ

Натомість представник ізраїльської армії заявив французькому телеканалу BFM, що Ізраїль повністю дотримується умов перемир’я.

Підписана угода передбачала звільнення щонайменше 50 заручників в обмін на 150 палестинських полонених та чотириденну паузу у боях, а також збільшення гуманітарної допомоги Газі.

Як передає AP, угруповання стверджує, що поставки допомоги, дозволені Ізраїлем, нібито не відповідають обіцяним, а також недостатня кількість допомоги надходить до північної частини Гази - центру наземного наступу Ізраїлю та основної зони бойових дій.

Читайте також: У перший день припинення вогню в сектор Гази відправили 200 вантажівок гумдопомоги

Нагадаємо: раніше у суботу Ізраїль дав бойовикам ХАМАС час до півночі на те, щоб звільнити другу групу заручників. Якщо цього не відбудеться, бойові дії будуть поновлені.