Єменські хусити показали, як захоплювали судно в Червоному морі

Відео

Єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader у Червоному морі, посадивши на нього гелікоптер з озброєними бойовиками.

Як передає Укрінформ, відео піратського захоплення цивільного судна опублікували на інформаційній сторінці так званого "міністерства оборони Ємену" у соцмережі X.

У коментарі до відео зазначається, що мова йде про "військову операцію військово-морських сил Ємену на ізраїльському судні", встановлення контролю над ним та доставлення до єменського узбережжя 19 листопада.

Як повідомлялося, у неділю, 19 листопада, у Червоному морі повстанці-хусити із Ємену захопили вантажне судно із 25 членами екіпажу.

Судно Galaxy Leader ішло під прапором Багамських островів і прямувало в Індію.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що на викраденому судні не було громадян Ізраїлю, а Galaxy Leader не є ізраїльським кораблем.

Читайте також: Захоплення судна у Червоному морі: МЗС перевіряє інформацію щодо українців на борту

Згідно із повідомленнями, судно зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару і наразі орендується японською компанією.

За інформацією ЗМІ, на борту судна перебували українці, болгари, філіппінці та мексиканці. Українські дипломати перевіряють інформацію щодо ймовірного перебування громадян України на борту захопленого судна.