Ізраїль завдав авіаційних й артилерійських ударів по цілях Хезболли у Лівані

Відео

Ізраїльські винищувачі атакували у неділю кілька цілей "Хезболли" на півдні Лівану у відповідь на атаки, здійснені цією терористичною організацією на півночі Ізраїлю.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Повітряних сил Ізраїлю у соцмережі X.

"Винищувачі Повітряних сил атакували кілька цілей терористичної організації "Хезболла", в тому числі військовий комплекс зі складом зброї та об'єкти військової інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

На сторінці Армії оборони Ізраїлю також повідомляється, що сьогодні вранці терористи "Хезболли" запустили протитанкові ракети в напрямку північного Ізраїлю з Лівану, поранивши кількох мирних жителів. Пізніше протягом однієї години були зафіксовані 15 запусків з території Лівану. Система протиповітряної оборони ЦАХАЛу перехопила чотири з них, решта впали на відкритій місцевості. У результаті мінометного обстрілу сім ізраїльських військових зазнали поранень.

"Зараз ми завдаємо артилерійські удари в напрямку джерел цих обстрілів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що безпілотник ЦАХАЛу завдав удару по бойовиках, які намагалися запустити з півдня Лівану протитанкові ракети в напрямку півночі Ізраїлю вночі.

Читайте також: Хезболла має на озброєнні російську протикорабельну ракету «Яхонт» - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, раніше у листопаді лідер ліванського угрупування бойовиків "Хезболла" Хасан Насралла не став оголошувати про повноцінне приєднання "Хезболли" до війни проти Ізраїлю, але попередив про подальшу ескалацію бойових дій.