Байден у розмові з Нетаньягу: Потрібно підтримувати постійний потік гумдопомоги в Газу

Президент США Джо Байден у розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу підкреслив важливість забезпечення постійного потоку гуманітарної допомоги в сектор Гази, а також обговорив розгортання нових сил США в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами переговорів, які відбулися в понеділок, передає Укрінформ.

«Президент (Байден – ред.) наголосив на необхідності підтримувати постійний потік терміново необхідної гуманітарної допомоги в Газу»,- зауважується в документі.

Крім того, глава Білого дому поінформував прем’єр-міністра про підтримку Ізраїлю з боку США, а також поточні зусилля зі стримування в регіоні, в тому числі розгортання нових американських сил.

Читайте також: Дотримання гуманітарного права в Газі не має перетворюватися лише на риторику - Боррель

Байден також привітав звільнення нових заручників із Гази та підкреслив відданість Сполучених Штатів добитися визволення інших людей, захоплених ХАМАСом.

Як повідомляв Укрінформ, понад 300 зірок Голлівуду й шоубізнесу високо оцінили зусилля Байдена, спрямовані на вирішення ситуації на Близькому Сході, та закликали його не зупинятися, поки не будуть звільнені всі заручники.