Франція посилить охорону синагог та вимкне Ейфелеву вежу на знак солідарності з Ізраїлем

У Парижі, Марселі, Ліоні та Страсбурзі вже посилили охорону єврейських культових споруд, а у неділю об 11 вечора буде вимкнено освітлення Ейфелевої вежі на знак співчуття жертвам нападу ХАМАСу

Про це повідомила очільниця Парижа Анн Ідальго у своєму 𝕏, передає Укрінформ.

"Ейфелева вежа буде погашена об 23:00 на знак солідарності з ізраїльськими жертвами після атак, здійснених ХАМАС", - йдеться у дописі.

Читайте також: Внаслідок атак терористів ХАМАС загинули вже щонайменше 250 ізраїльтян

"У той час, коли Ізраїль зазнає терористичних атак з Гази, я прошу вас негайно посилити пильність, безпеку і захист об'єктів єврейської громади у Франції", - наголосив міністр внутрішніх справ Жерарльд Дарманен, закликаючи, зокрема, до "видимої і систематичної статичної присутності" та "мобілізації муніципальної поліції"

Серед об'єктів, які будуть посилено охороняти правоохоронці - єврейські школи у кількох французьких містах, а також синагоги, включно з головною синагогою Страсбурга.

Читайте також: Бойовики ХАМАС знову завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю

У ноті, опублікованій цієї суботи, Міністерство закордонних справ рекомендує тим французьким громадянам, які перебувають на цих територіях, підвищити пильність і слідувати вказівкам місцевої влади, а також уникати будь-яких поїздок. Інших громадян утриматися від поїздок до Ізраїлю та на палестинські території. Авіакомпанія Air France оголосила, що призупиняє польоти до Тель-Авіва.

Читайте також: Байден виступив з екстреною промовою після атаки ХАМАС на Ізраїль

Як повідомлялось, президент Франції Емманюель Макрон засудив напад на Ізраїль.