«Буде потрібна тривала й потужна кампанія»: Байден поговорив з Нетаньягу

Оновлено

Президент США Джо Байден зателефонував прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу й підкреслив, що США стоять на боці Ізраїлю і повністю підтримують його право на самозахист.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Time of Israel.

Нетаньягу подякував Байдену за підтримку і сказав, що «буде потрібна тривала й потужна кампанія, в якій Ізраїль переможе», йдеться у повідомленні.

Джо Байден пообіцяв прем'єр-міністру Беньяміну Нетаньягу всі необхідні засоби підтримки уряду і народу Ізраїлю.

«Сьогодні вранці я говорив з прем'єр-міністром Нетаньягу про жахливі напади, що тривають в Ізраїлі. Сполучені Штати однозначно засуджують цей жахливий напад на Ізраїль з боку терористів ХАМАСУ з Гази, і я чітко дав зрозуміти прем'єр-міністру Нетаньягу, що ми готові запропонувати всі необхідні засоби підтримки уряду і народу Ізраїлю», – зазначив Байден.

За його словами, тероризм ніколи не має виправдання. Ізраїль має право захищати себе і свій народ. «Сполучені Штати застерігають проти того, щоб будь-яка інша ворожа Ізраїлю сторона шукала вигоди в цій ситуації. Підтримка моєю адміністрацією безпеки Ізраїлю є твердою і непохитною», – підкреслив президент.

«Ми з Джилл (дружиною – ред.) згадуємо в наших молитвах усі сім'ї, які постраждали від цього насильства. Ми вбиті горем через трагічно обірвані життя й сподіваємося на швидке одужання всіх поранених», – додав він.

Байден наголосив, що його адміністрація уважно стежить за цією ситуацією, і він залишатиметься в тісному контакті з Нетаньягу.

Читайте також: МЗС Британії: ХАМАС - це терористи

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинули щонайменше 100 людей, ще понад 900 постраждали.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

Читайте також: Франція висловлює солідарність з Ізраїлем — Макрон

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон працює над тим, аби Ізраїль "мав усе необхідне", щоб захистити себе.

ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.