Байден приєднався до страйку працівників автопрому США

Президент Джо Байден у вівторок узяв участь у пікеті працівників автомобільної промисловості в Детройті (штат Мічиган), де через гучномовець закликав страйкарів не здаватися.

Як передає Укрінформ з посиланням на АР, надівавши профспілкову бейсболку Байден долучився до акції протесту, організованої представниками профспілки United Auto Workers (UAW) на складі запчастин General Motors – одному з кількох об'єктів, де 12-й день триває страйк.

Попри побоювання, що тривалий страйк може підірвати економіку, президент закликав робітників продовжувати боротьбу за підвищення заробітної плати, оскільки прибутки автомобільних компаній зростають.

Читайте також: Адміністрація Байдена продовжить співпрацю з Конгресом щодо підтримки України - Білий дім

Відповідаючи на запитання, чи заслуговують страйкарі на підвищення зарплати на 40%, що було однією з їхніх вимог під час переговорів з роботодавцями, Байден сказав: «Так, думаю, вони повинні мати можливість торгуватися за це».

Зазначається, що Байден став першим сучасним президентом, який долучився до пікету, аби заручитися підтримкою профспілок на майбутніх виборах.

Наступного дня з учасниками акції планує зустрітися експрезидент Дональд Трамп, який назвав візит глави Білого дому до Детройта «нічим іншим, як піар-ходом шахрая Джо Байдена, щоб відвернути увагу американського народу від його згубної політики «Байденоміки», яка призвела до економічних негараздів по всій країні».

Читайте також: Суд визнав Трампа винним у шахрайстві щодо оцінки вартості власних активів

Нагадаємо: страйк UAW минулого тижня поширився на 20 штатів. Працівники автопрому, зокрема, занепокоєні широким переходом галузі на виробництво електромобілів, яке потребує меншої кількості робочих місць.