У Польщі затримали двох підозрюваних у хакерській атаці на залізницю

У Польщі поліція затримала двох чоловіків, яких підозрюють у втручанні в роботу залізничної мережі країни, що призвело до затримки майже двох десятків потягів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє i24news.

"Польська влада затримала двох осіб, підозрюваних в організації незаконного зламу мережі зв’язку національної залізниці, що призвело до перебоїв у русі потягів у певних районах", - йдеться у повідомленні.

Обидва затриманих громадяни Польщі віком 24 та 29 років були взяті під варту у місті Білосток на сході країни. Арешти супроводжувалися конфіскацією відповідної радіоапаратури за місцем проживання підозрюваних.

Читайте також: Хакери шпигували за дипломатами чотирьох країн у Білорусі – Reuters

Агентство внутрішньої безпеки Польщі розпочало розслідування, намагаючись визначити винних у хакерському зломі.

Заступник координатора спецслужб Станіслав Жарин припустив можливий зв'язок інциденту з дестабілізаційними зусиллями, організованими Москвою у партнерстві з Білоруссю. Водночас Жарін запевнив, що ця атака не загрожувала безпеці пасажирів.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати комп'ютери десятків іноземних дипломатів в Україні – ЗМІ

Як повідомлялося, польські спецслужби розслідують кібератаку на залізниці країни: хакери вмикали у вагонах гімн РФ та промову Путіна.

Інцидент стався у суботу, коли хакери передали сигнал, який спровокував екстрену зупинку потягів неподалік міста Щецин, тоді близько 20 поїздів були зупинені, але їх рух було поновлено за лічені години.