Високий суд Австралії не дозволив Росії збудувати посольство біля парламенту

Високий суд Австралії відхилив апеляцію Росії щодо збереження земельної ділянки в столиці Канберрі неподалік парламенту, де Москва планувала побудувати нове посольство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У 2008 році Росія отримала право на оренду нової земельної ділянки, а у 2011 році отримала дозвіл на будівництво там свого нового посольства.

Однак 15 червня цього року парламент Австралії ухвалив нові закони, спрямовані саме на розірвання цього договору оренди.

Представляючи закони, прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз сказав, що розвідувальні служби дали «дуже чітку пораду щодо безпекового ризику, який становитиме нова російська присутність так близько до будівлі парламенту».

Читайте також: Росія відновила на Кубі шпигунський центр «Лурдес» - ЗМІ

Експерти заявили, що будівництво російського посольства становитиме ризик шпигунства, оскільки воно знаходитиметься лише за 400 метрів від стін парламенту.

Росія оскаржила це рішення національного уряду у суді.

Високий суд Австралії назвав оскарження Росією цього рішення «слабким» і «складним для розуміння», постановивши, що Росія повинна звільнити земельну ділянку.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія заблокувала будівництво нового посольства РФ неподалік парламенту з огляду на загрозу національній безпеці.

Фото: EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK