Індія та Пакистан готуються до потужного циклону, тисячі людей планують евакуювати

Індія та Пакистан готуються до першого у цьому році сильного циклону, який, за очікуваннями, вразить прибережні регіони обох країн цього тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

З боку Аравійського моря, циклон під назвою «Біпарджой» буде спрямований на південну провінцію Сінд у Пакистані та на узбережжя західного індійського штату Гуджарат.

Читайте також: У Японії три західні префектури накрив потужний штормовий фронт

Згідно з прогнозами Пакистанського метеорологічного департаменту, негода сягне суші у четвер. Максимальна швидкість вітру може досягти позначки 200 кілометрів на годину, зазначили у департаменті.

Циклон, ймовірно, вплине на пакистанське місто Карачі, а також на два найбільші індійські порти Мудра та Кандла.

У густонаселені регіони та міста, які потраплять під удар циклону, направлено персонал із ліквідації наслідків стихійних лих.

Читайте також: У М'янмі кількість загиблих унаслідок циклону зросла до 145

Вищий обраний чиновник провінції Сінд Мурад Алі Шах відвідав прибережні райони та попросив владу евакуювати в безпечне місце близько 80 тисяч людей.

Армія, флот і берегова охорона Індії допомагали у підготовці штату Гуджарат, повідомив головний міністр штату Бхупендра Патель. Він зазначив, що люди із низинних регіонів будуть евакуйовані в разі необхідності. Також прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді провів зустріч з високопосадовцями щодо підготовки до стихійного лиха.

Як повідомляв Укрінформ, потужний штормовий фронт накрив три західні префектури Японії.