путін скасував візовий режим та обмеження на перельоти для громадян Грузії

Президент рф володимир путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії та пряме авіасполучення з цією країною.

Про це повідомляється на порталі правової інформації рф, передає Укрінформ.

Згідно з указом, від 15 травня 2023 року громадяни Грузії в'їжджатимуть та виїжджатимуть з рф без оформлення віз на підставі чинних документів, що посвідчують особу. Виняток становлять "громадяни, які в'їжджають до з метою здійснення трудової діяльності або терміном понад 90 днів, зокрема з метою здобуття освіти".

Іншим указом скасовується заборона на повітряні перевезення із росії до Грузії, запроваджені указом від 21 червня 2019 року.

Як повідомлялося, росія припинила авіасполучення з Грузією 8 липня 2019 року після інциденту за участю депутата держдуми Сергія Гаврилова. За указом президента росії, російським авіакомпаніям тимчасово заборонено здійснювати повітряні перевезення в Грузію. Мінтранс рф зі свого боку ухвалив рішення про зупинення польотів грузинських авіакомпаній до росії.

Читайте також: У Києві нагородили переможців учнівського конкурсу «Я - журналіст!»

Представники російської сторони останнім часом кілька разів робили заяви про можливість відновлення прямого авіасполучення, називаючи прагматичним зовнішньополітичний курс уряду Грузії.

Представники правлячої партії “Грузинська мрія” вітали таку можливість. Натомість в опозиції вказали, що неприпустимо відкривати прямі рейси з москвою, тоді як увесь світ їх обмежує та вводить санкції щодо росії через війну проти України.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі в різкій формі виступила проти відновлення авіасполучення з рф.