Байден доручив вжити заходів щодо захисту секретної інформації

Президент США Джо Байден доручив вжити заходів щодо подальшого захисту секретної інформації після інциденту з витоком документів Пентагону.

Про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я високо оцінюю оперативні дії правоохоронних органів щодо розслідування та реагування на нещодавнє поширення секретних документів уряду США», - заявив Байден.

За його словами, США продовжують з'ясовувати достовірність цих документів.

«Я доручив нашій військовій та розвідувальній спільноті вжити заходів для подальшого захисту та обмеження поширення секретної інформації, а наша команда з національної безпеки тісно координує свої дії з нашими партнерами та союзниками», - додав Байден.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня видання The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ. Тим часом група розслідувачів Bellingcat провела власне розслідування щодо пошуку першоджерел злитих документів Пентагону.

Читайте також: Білий дім проведе закритий брифінг для сенаторів щодо витоку документів Пентагону

Міністерство юстиції США оголосило, що розпочало розслідування витоку документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах упродовж останніх тижнів.

Раніше у п`ятницю військовослужбовцю ВПС США Джеку Тейшейрі, якого затримали американські правоохоронці у зв'язку з масовим витоком секретних документів Пентагону, офіційно висунули звинувачення у вилученні, зберіганні та передачі секретної інформації.