Косово запровадило санкції проти пвк «вагнера»

Уряд Косова приєднався до санкцій США проти російської пвк «вагнера», де-факто назвавши її транснаціональною злочинною організацією.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

У січні міністерство фінансів США запровадило санкції проти групи «вагнера». Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті оголосив про приєднання країни до цього рішення, заявивши, що найманці «загрожують і підривають суверенітет і територіальну цілісність України».

Віцепрем'єр-міністр Косова Беснік Біслімі заявив, що санкції США спрямовані на зменшення можливостей росії вести війну проти України.

«З цієї причини міністерство закордонних справ і діаспори Косова пропонує доповнити та внести зміни до рішення уряду Косова щодо виконання міжнародних санкцій, запроваджених США, які реалізуються нашою республікою щодо міжнародних зобов’язань проти групи «вагнера», а також їхніх партнерів та інших компаній, які підтримують російську військову кампанію», – сказав Біслімі.

Видання також зазначає, що причини для Косова накласти санкції на пвк «вагнера» також можуть походити від активності групи на Західних Балканах.

У січні повідомлялося, що група «вагнерівців» вербувала бійців у регіоні через зв’язки з правими організаціями. Це викликало реакцію з боку США та, ймовірно, підштовхнуло міністерство фінансів запровадити додаткові санкції.

Читайте також: Вночі прикордонники відбили атаку «вагнерівців» у Бахмуті

Як повідомляв Укрінформ, президент Сербії Александар Вучич заявив, що серби, завербовані росією на війну проти України, будуть заарештовані після повернення додому.