У Вільнюсі відкривається бюро Радіо «Свобода»

У вівторок, 10 січня, у литовській столиці відкривається Вільнюське бюро Радіо «Вільна Європа» та Радіо «Свобода» (RFE/RL).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського національного мовника LRT.

Президент і головний виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай заявив, що бюро радіостанції у Вільнюсі є «важливою частиною стратегії боротьби з російською дезінформацією, цензурою та залякуванням з боку уряду олександра лукашенка». «Нове бюро є доказом незмінної прихильності Радіо "Вільна Європа/Радіо Свобода" доносити до населення білорусі точні та правдиві новини. Я надзвичайно вдячний нашим журналістам, котрі багато чим пожертвували, виконуючи цю місію, і знайшли притулок у Литві», - сказав Флай.

У вільнюському бюро працюють журналісти з білорусі, які були змушені тікати із країни після невизнаних Заходом президентських виборів 2020 року, а також команда телеканалу "Настоящее время" (Current Time).

Читайте також: лукашенко підписав закон про позбавлення громадянства за екстремізм

У грудні 2021 року Радіо "Свобода" було оголошено в білорусі "екстремістською організацією", а поширення та споживання його новин стало кримінальним злочином. Два журналісти Білоруської служби - Ігор Лосик та Андрій Кузнечик - залишаються у незаконному ув'язненні.

Радіо "Свобода" оголосило про відкриття нового бюро в Литві в березні минулого року після примусового закриття його діяльності в росії та посилення переслідувань незалежних ЗМІ у білорусі.

Цього тижня бюро RFE/RL також відкриється й у Ризі. У латвійській столиці воно працюватиме як російськомовний медіа-центр, який займатиметься боротьбою з російською пропагандою.