Голосував за визнання «л/днр»: депутат держдуми Майданов отримав в Україні 15 років

Суд в Україні засудив до 15 років ув’язнення депутата нижньої палати федеральних зборів росії Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України.

Про це повідомила СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Встановлено, що 15 лютого цього року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім цього, 22 лютого російський депутат проголосував за ратифікацію «договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

«Тим самим посадовець сприяв реалізації кремлівського плану щодо захоплення України. Адже відповідні рішення держдуми рф вище військово-політичне керівництво росії використовувало як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення проти України», - підкреслюється в повідомленні.

На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання, зазначили в СБУ.

Читайте також: У депутата держдуми РФ знайшли 11 квартир у Києві

Як повідомлялось, Державне бюро розслідувань оголосило підозру заступнику голови держдуми російскої федерації Олександру Бабакову, який голосував за приєднання до рф тимчасово захоплених територій України.