У Берліні уважно стежать за візитом путіна в мінськ

Німеччина слідкуватиме за результатами візиту володимира путіна до олександра лукашенка та за тим, як це може вплинути на роль білорусі у війні.

Про це сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речника, федеральний канцлер цілком усвідомлює, що російський президент путін відвідує білорусь уперше за три роки.

«Звісно, є занепокоєння стосовно того, що може бути пов’язане з цим візитом: чи не зміниться ще раз роль білорусі в російській агресивній війні проти України, чи не буде вона модифікована».

Наразі всі бачать, що білорусь щонайменше надає допомогу російським військовим, зокрема надавши свій повітряний простір і наземні бази, зауважив Гебештрайт. «Звісно, допомога білорусі російській армії може зрости», – визнав він, але закликав почекати результатів і не робити висновків заздалегідь.

Речник також нагадав про те, що Шольц у своєму нещодавньому інтерв’ю говорив не лише про розбіжності у поглядах з росією за останні 10 місяців, але й про «глобальні відмінності в принципових питаннях». Німеччина нині посилено підтримує Україну, а від російської сторони вимагає виведення військ і повернення до «справедливого миру».

Читайте також: Зеленський: Хто б до чого не схиляв білорусь – це їм не допоможе

Як повідомлялося, путін 19 грудня здійснює візит до білорусі для переговорів з лукашенком. З початку російської війни два диктатори зустрічалися неодноразово, але їхні зустрічі відбувалися або на російській території, або під час регіональних форумів.