Екоактивісти облили фарбою будівлю «Ла Скала», де покажуть «Бориса Годунова»

Кліматичні активісти руху «Останнє покоління» облили фарбою будівлю міланського театру «Ла Скала», де сьогодні, 7 грудня, прем'єра сезону, на якій покажуть оперу «Борис Годунов».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

У середу поліцейські затримали п'ятьох членів руху з плакатом «Останнє покоління - Ні газу, ні вугіллю».

Протестувальників доставили до міського управління поліції для встановлення особи та передачі справи прокуратурі.

Учора стало відомо, що представники української діаспори в Італії проведуть акцію протесту біля будівлі міланського театру «Ла Скала».

Як повідомлялося, консул України в Мілані Андрій Картиш у листі до директора "Ла Скала" Домініка Меєра, мера Мілана Джузеппе Сала та губернатора Ломбардії Аттіліо Фонтана закликав переглянути репертуар театру та не відкривати сезон 7 грудня оперою "Борис Годунов", а також уникати російських постановок, аби не сприяти "пропагандистським елементам".

У відповідь Меєр сказав, що відкриття сезону театру російською оперою "Борис Годунов" нібито не сприятиме російській пропаганді.

Читайте також: Прем'єрка Італії завітає на відкриття сезону в «Ла Скала», де покажуть «Бориса Годунова»

На тлі загарбницької війни росії проти України міланський оперний театр "Ла Скала" вперше за 200 років розпочне свій сезон російською оперою "Борис Годунов" Мусоргського. У балетний сезон також увійдуть "Лускунчик" і "Лебедине озеро" Петра Чайковського та "Ромео і Джульєтта" Сергія Прокоф’єва.

Фото: ansa