У США на проміжних виборах республіканці не матимуть переконливої перемоги - ЗМІ

«Червоної хвилі», тобто переконливої перемоги, республіканців на проміжних виборах у США не відбулося.

Як передає Укрінформ, про зазначає видання Politico.

Хоча вони все ще можуть здобути більшість у Палаті представників, проте не досягли бажаного результату ні в Палаті, ні тим більше в Сенаті, у якому республіканці та демократи набирають приблизно рівну кількість місць.

Щодо Сенату, то за, даними CNBC, демократи здобули ключове місце в Пенсильванії. Результати перегонів у штатах Джорджія, Вісконсин, Невада й Арізона все ще незрозумілі. 

На цей час оголошено результати щодо 30 місць із 35, щодо яких відбувалися довибори в Сенат. Загалом зі 100 місць демократи отримують 48, республіканці – 47.

Підрахунок може зайняти дні або навіть тижні.

Щодо Палати представників, то республіканці можуть отримати вузьку більшість - 220 місць.

На цей час оголошено результати щодо 371 місця із 435; демократи отримали 172 місця, республіканці - 199.

Читайте також: Проміжні вибори в США. Українське питання залишається важливим

Як зазначає Politico, експрезидент Дональд Трамп усе ще домінує в Республіканській партії і буде фаворитом у номінації на посаду президента, якщо знову балотуватиметься. Але його місце в партії після виборів значно послабилося. Вважається, що його активна позиція принесла більше шкоди Республіканській партії, ніж користі.

Проміжні вибори до Конгресу США відбулися 8 листопада. Американці переобирали усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату на наступні шість років каденції.