«Дуже високі очікування»: Байден прокоментував шанси демократів на виборах Конгресу

Джо Байден назвав «дуже високими очікуваннями» можливість збереження демократами контролю в Конгресі, оскільки, за прогнозами, республіканці на цих виборах візьмуть більшість і в Палаті представників, і в Сенаті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

На двох віртуальних прийомах Національного комітету Демпартії у понеділок, за день до виборів, Байден висловив оптимізм стосовно перспективи збереження демократами контролю над Конгресом, а також закликав прихильників піти на голосування.

«Послухайте, якщо ми зможемо утриматися, то будемо в неймовірній формі, - заявив президент США. - Уявіть, що ми зможемо зробити під час другого терміну, якщо збережемо контроль. Я знаю, що це звучить як дуже високі очікування, але у будь-якому разі я налаштований оптимістично».

Читайте також: На виборах у США достроково проголосували вже 35 мільйонів осіб - ЗМІ

При цьому Байден знову попередив про небезпеку обрання ультраправих «республіканців MAGA (абревіатура від «Зробимо Америку великою знову»)», назвавши їх «одними з найтемніших сил» в історії США.

Проміжні вибори у США відбудуться у вівторок, 8 листопада. На цих перегонах ведеться боротьба за всі 435 місць у Палаті представників та 35 зі 100 місць у Сенаті.

Нагадаємо, демократи зберігають контроль над обома палатами. від початку 2021 року