У Кишиневі пройшов антиурядовий мітинг проросійської партії «Шор»

У неділю, 6 листопада, проросійська партія «Шор» провела у столиці Молдови антиурядовий мітинг, у якому, за підрахунками поліції, взяли участь 1,7 тисячі осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

За даними поліції, під час мітингу було затримано шість осіб. Першим затримали мешканця Придністров’я, у якого знайшли феєрверки. Також правоохоронці виявили серед учасників протесту п'ятьох чоловіків, які перебували під наглядом поліції за минулі правопорушення, такі як хуліганство, пограбування і крадіжки, вживання наркотиків та втеча з в'язниці. Усіх їх також забрали до відділку поліції.

У МВС Молдови також повідомили, що сьогодні зранку, ще перед початком мітингу, було затримано близько 40 осіб, які планували взяти у ньому участь. У них знайшли алкоголь та небезпечні предмети.

Читайте також: У Молдові затримали представників проросійської партії «Шор»

Як повідомляв Укрінформ, за словами лідера партії «Шор» Ілана Шора, на початку листопада у Молдові було затримано десятки представників цієї партії. Депутат-утікач заявив, що наразі під запобіжним заходом – арештом або домашнім арештом – перебуває 37 членів партії «Шор», у тому числі й усе її керівництво.

За останні місяці партія «Шор» провела в Молдові чимало акцій протесту, на яких ставилися вимоги відставки президента та розпуску парламенту країни.

Міністр внутрішніх справ Молдови Ана Ревенко заявила, що за антиурядовими протестами партії «Шор» стоїть росія.

Фото: NewsMaker