Партія Нетаньягу лідирує на перегонах в Ізраїлі - екзитполи

Правий альянс колишнього прем'єра Беньяміна Нетаньягу отримує невелику перевагу на парламентських виборах в Ізраїлі.

Як передає Укрінформ із посиланням на The New York Times, про це свідчать дані екзит-полів, оприлюднені у вівторок увечері.

Опитування на виході з виборчих дільниць, проведені трьома телерадіокомпаніями, показали, що партія Нетаньягу «Лікуд» фінішує першою, і його правий блок, імовірно, зможе сформувати вузьку більшість у парламенті.

Екзитполи показують, що «Лікуд» отримує 30-31 місце, а загалом блок Нетаньягу - 61-62. Цього достатньо, щоб сформувати більшість у парламенті, який налічує 120 депутатів.

Центристська партія нинішнього прем’єра Яїра Лапіда «Єш Атід», за прогнозами, отримала 22-24 місця, а його ширший альянс - 54-55. Решту місць дістала позафракційна партія.

Читайте також: Нетаньягу обіцяє розглянути надання Україні зброї у разі обрання прем'єром Ізраїлю

Чіткіші результати можуть з'явитися не раніше ранку середи, а остаточні цифри не будуть оголошені до п'ятниці, вказує видання. Лідери партій зможуть висунути кандидатуру прем'єр-міністра наступного тижня.

Якщо дані екзит-полів підтвердяться, Ізраїль вийде з чотирирічного глухого кута, коли жоден лідер не міг сформувати стабільну парламентську більшість, залишаючи країну без державного бюджету на тривалий час.